XRP’nin 2020 Yılı İlk Çeyrek Performansı Yatırımcıları Üzdü

0

Toplam piyasa değerine göre en büyük üçüncü kripto para birimi Ripple (XRP), belki de tarihinin en kötü dönemlerinden birisi olan 2019 yılını geride bıraktı. Değeri 0,13 dolara kadar düşen XRP, 2019 yılında birçok yatırımcısını ciddi anlamda endişelendirmişti.

XRP, İlk Çeyreğin En Kötü Performans Gösteren Kripto Parası Oldu

Messari tarafından yapılan son araştırmada da toplam piyasa değerine göre lider 25 kripto para birimi açısından 2020 yılının ilk üç ayının (Q1) en kötü performans sergileyen kripto parasının XRP olduğu ortaya çıktı. XRP’nin özellikle Şubat ayı gibi hafif toparlanma belirtileri göstermesi yatırımcıları sevindirse de ne yazık ki Mart ayında başlayan kriz bütün işleri yeniden altüst etti.

Messari’ye göre 12 Mart tarihinde yaşanan sert düşüş XRP’nin değerinde düşüş yaratan en önemli sebep. Bunun yanı sıra Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’ın yaptığı birkaç açıklamanın da XRP değeri üzerinde direkt etkisi bulunduğu belirtiliyor. Garlinghouse yaptığı açıklamada XRP  satışlarının firmanın temel gelir kaynağı olduğunu itiraf etmişti. 300’den fazla kripto para ile al-sat yapmak, lending ve staking’den kazanç sağlamak için bu linkten Binance‘ye üye olabilirsiniz.

Tabii ki Ripple’ın hala çözülemeyen menkul kıymet davasının da Messari’ye göre düşüş üzerinde ciddi bir etkisi bulunuyor. XRP satışlarının şirketin temel gelir kaynağı olduğu belirtildikten sonra davada beklenmeyen bir karar alınması ve her şeyin bundan sonra federal mahkemede görülecek olması, XRP yatırımcılarının endişesini daha da arttırmıştı.

XRP bu yazının kaleme alındığı an itibariyle 0,18 dolardan işlem görüyor ancak yayınlanan bu rapor XRP fiyatında çok ciddi bir düşüş daha yaşanabileceğini gösteriyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here